Ei vain futonpatjat - Futonotan takana oleva tarina

Ei vain futonpatjat - Futonotan takana oleva tarina

Tavallisesti patjaa pidetään hyvin yksinkertaisena vuoteen osana, jolla ei ole mitään erikoista. Tarvittava ja usein välttämätön saattaja hyvien unien maailmaan voi harvoin ylpeillä jollain mieleenpainuvalla, kuten hyvällä tarinalla. Voiko olla futonpatjalla oma tarina? 

Mikä tulee mieleen, kun ajattelet patjan luomista? Onko se suuri huone joukolla ihmisiä, jotka keskustelevat erilaisista materiaaleista, täyteaineista ja pohtivat parhaita tapoja myydä patjojaan, jotka eivät suuresti eroaa Ikeasta löytyvistä kappaleista. Vaikka ei tiedä tarkalleen markkinoilla olevien patjojen luomis- ja valmistusprosessista, voimme vakuuttaa, että futon patjat ja erityisesti FutoNotan tarjoamat futon patjat eivät ole tuntemattomia tuotteita verkkokaupassa, vaan niiden taustalla on todellinen tarina FutoNotan perustamisesta!

Pienestä asunnosta Oslossa suureen yritykseen - miten FutoNota on kehittynyt ja mikä rooli futon patjalla on sen kehityksessä - lue tästä blogikirjoituksesta!
"Mikä on kymmenen vuotta yritykselle? Se kuulostaa pitkältä ajalta, mutta kun mietitään sitä, se ei todellakaan ole niin paljon. Ja vaikka on kulunut kymmenen vuotta, minä muistan hyvin, miten se kaikki on alkanut...

Vuonna 2010 me ystäväni kanssa ostimme asunnon Oslosta. Talo sijaitsi Ekebergparkenissa vanhan hautausmaan vieressä ja uskomattomalla näkymällä Bjørvikaan! Talon sijainti oli todella hyvä. Se oli lähellä keskustaa ja lähellä puistoa, mikä oli valtava etu. Talo oli suhteellisen vanha ja huoneisto oli pieni. Sen lisäksi huoneisto kaipasi kunnon korjauksen, koska kaikki oli aika huonossa kunnossa. Huoneisto oli vain 37 m2, mutta kattokorkeuden ansiosta se vaikutti visuaalisesti suuremmalta. Siitä huolimatta se oli silti pieni asunto, josta halusimme tehdä oman pienen viihtyisän paikan lepoa ja rentoutumista varten - asunnon, joka olisi toimiva ja jaettu osiin, mutta samalla ei olisi ylikuormitettu tarpeettomilla yksityiskohdilla.

Japanilaisen kulttuurin suurena fanina ajattelin heti asunnon sisustusta minimalistiseen ja japanilaiseen tyyliin, joka sopisi erityisen hyvin uuteen huoneistoomme. Tämän idean innoittamana aloimme korjata asuntoa.   
                         

Korjausprosessin aikana kävi kuitenkin ilmi odottamaton ongelma: japanilaisia Shoji-liukuovia, jotka halusimme asentaa erottamaan olohuoneen makuuhuoneesta, ei voitu ostaa Norjasta! Tatami matot, jotka me halusimme laittaa lattialle, eivät myöskään löytyneet mistään! Minun piti joko luopua tatamin käytön ideasta kokonaan tai pahimmassa tapauksessa improvisoida etsimällä kaltaisia tuotteita Maxbossa. Mutta se ei ollut sitä mitä halusin!

Makuuhuoneen suhteen meillä oli aikomus asentaa Shoji-liukuovet olohuoneen ja makuuhuoneen väliin ja hankkia taitettava vuodesohva, kuten ROOTS, jota voimme käyttää vuoteena yöllä ja sohvana päivällä tilan säästämiseksi. Mutta sekin osoittautui ongelmaksi, joten päätimme sijoittaa rahat sen sijaan futon patjoihin. 

Ajattelimme, että futon patjat olisivat täydellinen ratkaisu meidän tilanteessa - luonnonmateriaaleista valmistettu patja, joka voi helposti rullata ja joka sopisi tyyliimme. Täydellistä!
                         

Ensin ostimme patjan Tempurilta, tunnetulta patja- ja tyynyvalmistajalta, jonka kaikki tuotteet on valmistettu erikoisesta NASAn sertifioimasta materiaalista, mutta patja ei kuitenkaan sopinut meille. Sitten päätimme valita jotain Ikeasta, jotain yksinkertaista ja edullista. Patja, jonka löysimme, oli niin epämukava, että melkein heti aloimme etsiä jotain muuta. Etsiessämme vaihtoehtoa, joka olisi sekä mukava että todella japanilainen, löysimme puolalaisen yrityksen, joka valmisti perinteisiä futon patjoja luonnonmateriaaleista. 

"Juuri sitä tarvitsemme!" - ajattelin silloin ja me heti tilasimme perinteisen futonin - klassisen japanilaisen patjan täytteellä 100% puuvillaa. Minulla oli suuria toiveita tähän patjaan. Ja se todella oli mukava, jämäkkä ja ympäristöystävällinen. Vaikka se sopi täydellisesti poikaystävälleni, minulle se oli kuitenkin liian kova. 

Vasta myöhemmin huomasin, että puolalainen patjavalmistaja antoi asiakkailleen mahdollisuuden luoda omia ainutlaatuisia patjoja, joiden täyte voi koostua eri materiaaleista, kuten puuvillasta, villasta, kookoskuidusta, hevosenjouhesta, pellavasta jne., ja niiden yhdistelmästä. 

Eureka!

Tämän mahdollisuuden innoittamana löysin ELITE COMFORT futon patjan ja DOUBLE LATEX futon patjan, jotka on valmistettu ainutlaatuisesta luonnonmateriaalien (puuvillan, hevosenjouhen ja lateksin) yhdistelmästä. Täydellinen patja makeisiin uniin!

Saatuani patjat en voinut valita niiden välillä. Molemmat patjat olivat erittäin mukavia, joten valinta oli todella vaikea. Lopulta päätin ottaa molemmat patjat. 

Mutta en kuitenkaan lopettanut siihen - mahdollisuus luoda ainutlaatuisia tuotteita innosti minua eteenpäin. Useat erilaiset luonnonmateriaalien yhdistelmät ja mahdollisuus luoda ainutlaatuisia tuotteita, joita ei ole missään muualla, on edelleenkin suuri inspiraatio!

Tällä tavoin keksimme kaikki FutoNotan tarjoamat futon patjat. Esimerkiksi, HARD MEDIUM futon patja - meidän uutuutemme - kaksipuolinen käännettävä futon patja, joka koostuu villasta, kookoskuidusta, lateksista ja puuvillasta. Tiedän, kuinka vaikeaa on valita oikea patja verkossa, etenkin kun kyse on patjan kovuudesta. Hard Medium futonilla voit olla varma, että jos toinen puoli tuntuu liian kovalta, voit aina kääntää patjan ja kokeilla toista puolta. Käytin samaa periaatetta WINTER-SUMMER futon patjaa suunnitellessani: patjan toinen puoli koostuu neljästä villakerroksesta ja toinen puoli koostuu neljästä puuvillakerroksesta. Suunnittelun taustalla oli se idea, että puuvillapuolta on paremmin käyttää kesällä, kuten lämpimämpi villapuoli sopisi talvikäyttöön.  

HARD MEDIUM futon patja / WINTER-SUMMER futon patja

Muutama neliömetri vakuutti minut siitä, että japanilaista tyyliä, monitoimisuutta ja käyttäjäystävällisyyttä rakastavien ihmisten voi olla vaikea valita edullinen, korkealaatuinen ja ympäristöystävällinen tuote. Enkä ollut ainoa, joka oli etsimässä vastaavia ratkaisuja! Kun seisoin Ikeassa kyselylomakkeen kanssa kädessäni ja kysyin satunnaisilta ostajilta patjoja koskevia yksityiskohtia, olin tullut siihen johtopäätökseen, että markkinoilla olevia suosittuja tuotemerkkejä ei riitä. Minä en voinut löytää skandinaaviseen tai japanilaiseen tyyliin sopivia monitoimikalusteita  kohtuulliseen hintaan. 

Pienten asuntojen trendi kasvaa päivä päivältä, ja ihmiset tarvitsevat jotain käytännöllistä, kaunista ja myös ympäristöystävällistä. Näin perustin FutoNotan - paikan, josta kaikki voivat löytää ainutlaatuisia monitoimituotteita, jotka eivät vain sovi skandinaaviseen sisustukseen, mutta myös tarjoavat viihtyisän, hiukan aasialaisen tunnelman ja todistavat samalla, ettet tarvitse isoja huoneita tunteaksesi olosi mukavaksi. Jokainen meidän kanssa työskentelevä tietää, kuinka tärkeää on arvostaa sisätiloja ja yksityiskohtia, jotka voivat tuoda harmonian jokaiseen kotiin."   

Elena,
FutoNotan perustaja

--

Jopa tavallisen ja huomaamattoman esineen takana voi olla mielenkiintoinen tarina, eikä niin? Me FutoNotalaiset olemme 100% varmoja, että meidän on ollut kerrottava tästä, kyse ei ole vain futonpatjojen luomisesta, vaan myös arvoistamme ja siitä, kuinka tärkeää meille on olla luotettava opas ympäristöystävällisen ja käytännöllisen sisustuksen luomiseen. 
                         

Tarjoamien tuotteiden takana ei ole pelkkä tarina, vaan myös idea! Mielestämme se tekee meistä vähän erikoisia, eikö niin? 

Jos haluat saada lisää inspiraatiota ja sisustussuunnitteluvinkkejä, olet tervetullut lukemaan meidän BLOGIA, johon me keräämme useita tietoja, ideoita ja kerromme älykkäistä kalusteista, tyylikkäästä sisustuksesta, tekstiileistä, kalusteiden materiaaleista ja nykyaikaisista sisustustrendeistä.

Seuraa meitä FacebookissaInstagramissaPinterestissä ja tilaa uutiskirjeemme saadaksesi lisää vinkkejä älykkääseen ja ympäristöystävälliseen sisustamiseen!

Previous post
Next post

Empty content. Please select category to preview