Harmonia ja tasapaino kodissasi sisustustarvikkeiden avulla

Harmonia ja tasapaino kodissasi sisustustarvikkeiden avulla

Ihmiset ovat aina etsimässä tapoja harmonisoida itseään ja heidän ympärillään olevia asioita ja esineitä. Aasiassa ja Lähi-idässä on jo kauan sitten ymmärretty, että värit voivat vaikuttaa meihin sekä henkisesti että fyysisesti. Tämä tieto alkoi levitä yhä laajemmin ja saavutti Euroopan, missä se kehittyi myöhemmin väriterapiaksi.

Nykyaikaiset tutkimukset todistavat, että väri ja valo voivat vaikuttaa mielialaan, sykkeeseen, uneen ja hyvinvointiin.

Nykymaailmassa monet yritykset ja sisustussuunnittelijat käyttävät väripsykologian periaatteita. Siinä tutkitaan eri värien fysiologisia ja emotionaalisia vaikutuksia aivoihin sekä niiden kykyä vaikuttaa meidän käyttäytymiseemme ja päätöksentekoomme.

 


Kuvissa  - Sermi - Kursunlu Waterfalls, Valokuvatapetti oveen - Pier on the lake,  Kuitutapetit - Dark Jungle

Goethen väriteoria

Goethen väriteorian mukaan värit on jaettu kolmeen luokkaan: kemialliset värit, jotka ovat erilaisista aineista löydettyjä värejä. Nämä värit koostuvat usein väripigmenteistä, joita meillä on muun muassa maalilla.

Seuraava luokka sisältää fyysiset värit sellaisina kuin näemme niitä esimerkiksi taivaalla tai valoa säteilevissä kohteissa.

Viimeisen luokan Goethe kutsui fysiologisiksi väreiksi. Nämä ovat värejä, jotka liittyvät läheisesti näkymiseen ja joita voidaan pitää värivaikutelman tuloksena. Osoittautuu, että tällainen tulkinta ei riipu pelkästään erillisestä väristä, vaan todennäköisesti myös tilanteesta, jossa näemme sen. Tänään kutsumme näitä värejä indusoiduiksi väreiksi.

Goethen väripiiri

Väriteoria nykymaailmassa

1900-luvun alkupuolella Goethen väriteorian perusteella Rudolf Steiner kehitti värien erityiskäyttöä taiteessa ja terapiassa. Tämän opetuksen mukaan eri aallonpituuksilla olevilla väreillä on erilaisia ​​energioita ja harmonisoimalla niitä voimme saada tasapainon elämäämme ja koteihimme.

Siksi ei ole yllättävää, että värit ovat tärkein ja tehokkain suunnittelijan muotoilutyökalu. Se sisältää fysiologisten ja psykologisten vaikutusten potentiaalin, joka on yhtä monipuolinen kuin spektrin värien lukumäärä.

Suunnittelijat tietävät, ettei tarvitse käyttää liikaa vain yhtä väriä, ja mieluummin noudattavat ruotsalaista periaatteetta "oikea on parasta" sisustusta suunnitellessa. Vahvoja värejä, kuten punaista ja oranssia, pitää käyttää varovasti, pieninä aksentteina, ettei ylikuormiteta sisätiloja.

Seinäkoristeista löytyy tarpeeksi hienoja yksityiskohtia: kuitutapetti, taulu tai toimiva sermi voi tulla hienoksi ja tyylikkääksi aksentiksi.

            Kuvissa - Kuitutapetti – Dinosaurs,  Sermi - Italy Holidays,   Käsinmaalattu taulu - Rainbow flowers,    Sermi - Winter Mandala         

Nyt me käsittelemme sisätilojen eri värejä ja niiden vaikutuksia meihin sekä tarjoamme vinkkejä sisustuksen parantamiseen ja ainutlaatuisen henkilökohtaisen väritasapainon löytämiseen.

Oikeasti värejä on tolkuton määrä ja ihmisen silmän sanotaan erottavan jopa 10 miljoonaa eri väriä, mutta yleensä luetellaan 6 väriä: punainen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen ja violetti.

Punainen

Tämä on melko aggressiivinen ja vahva väri, joka vaikuttaa aivoihimme, mikä puolestaan ​​vaikuttaa tunteisiimme ja aisteihimme. Muutama vuosi sitten Lundin yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että punainen lisää aivojen tuottavuutta. Se tutkimus perustui muun muassa kokeeseen, jossa osallistujat istuivat heidän aivojensa aktiivisuuden mittauksen aikana ensin punaisessa huoneessa ja sitten sinisessä huoneessa.

Punainen aktivoi hermostoa ja lisää sykettä, siksi se sopii erinomaisesti työtiloihin ja toimistoihin.

Punaiset aksentit makuuhuoneessa voivat olla hyvänä ratkaisuna niille, joilla on vaikeuksia nousta sängystä aamulla.

Punainen voi myös lisätä tuottavuutta ja antaa luottamuksen tunnetta.

Sinun ei tarvitse muuta kuin vain punaista sävyä, ja hyvänä ideana voi olla mukava Sermi - Crimson Prison
                                                
           Käyttäen punaista väriä sisätiloissa tulisi olla varovainen: suuret väriannokset voivat aiheuttaa aggressiota ja stressaavia vaikutuksia, mikä vaikuttaa energiatasoomme epätoivotulla tavalla.

Oranssi

Tämä väri säteilee energiaa ja tekee meistä yhä onnellisempia! Haluatko kotona aurinkoa ja lämpöä? Haluatko olla optimistisempi? Lisää oransseja yksityiskohtia keittiöön tai olohuoneeseen, kuten appelsiineja kulhoon, oranssi lamppu tai oranssisävyinen taulu.                                            

Niille, jotka tarvitsevat enemmän energiaa, toivoa ja optimismia, sopii muutama hämmästyttävää ratkaisua: Sermi - Italy Holidays tai Kuitutapetti - Route 66

             
Keltainen

Keltaista pidetään terävänä älyvärinä, joka voi terävöittää sekä muistiamme että älyämme. Siksi se sopii täydellisesti työtiloihin.

Lisäksi se tarjoaa optimismia ja iloa, siksi tämä on väri, jota voidaan ehdottomasti käyttää lastenhuoneessa. Jos haluat raikastaa sisustusta ja tuoda mukaan jännittäviä värejä, Sermi - Golden Oddity tai Kuitutapetit - Butterflies in the stomach voi olla paras ratkaisu.

Vihreä

Tämä on ehkä tärkein väri meille! Vihreä väri vetää meidät lähemmäksi luontoa, tekee meistä onnellisemmat ja tarjoaa positiivista elävää energiaa koko päiväksi.

Se on nykyisin tärkeä trendiväri, joka sopii mihin tahansa sisustukseen. Kaikki vihreän sävyt rauhoittavat hermoja ja vaikuttavat positiivisesti mielialaan. Haluatko olla lähempänä luontoa? Istuta huoneeseen metsä: käytä Sermiä Forest Lake, Kuitutapetteja - Bridge amid greenery tai Valokuvatapetteja oveen - Sunny Avenue

Jos haluat lisätä moderneja piirteitä sisustukseen, hanki Kangastaulu - Fresh green leaves


Tuo tasapainoa ja harmoniaa kotiisi!


Sininen

Sinistä väriä pidetään meren ja taivaan värinä, se tuo sisustukseen rauhallisuutta ja hiljaisuutta. On todettu, että tämä väri vähentää sekä kehon stressiä että jännitystä, mutta samalla väitetään myös sen herättävän mielikuvitusta. Sopii erinomaisesti mihin tahansa huoneeseen!

Väreistä on tehty useita tutkimuksia, ja sininen väri on aina luettelon huipulla.

Yllättävää? Ei!

Mielenkiintoinen fakta: sininen kuuluu kylmiin väreihin ja sinisessä huoneessa palelee helpommin, kuin jollain muulla värillä sisustetussa huoneessa. Mutta tämä ei merkitse mitään, jos otetaan huomioon sinisen värin etuja: sininen tekee huoneesta isomman ja jättää paljon tilaa sisustuskokeiluihin.

Tämä väri on niin rauhoittava, ettei siitä koskaan tule liikaa. Tutustu esimerkiksi Kangastauluun - Lake of Memories tai hanki Kuitutapetit - Underwater kingdom ja Kangastaulu - Window: Sea View hienoilla maisemilla ja näkymällä.

 

Sinisen värin rauhoittavaa vaikutusta on käytetty Japanissa. Tokiossa on käytetty sinistä väriä rautatieasemien rakentamisessa, minkä ansiosta itsemurhien määrä on vähentänyt 74 %.

Violetti

Violetti on erityinen väri, joka edustaa sekoitusta kahdesta vahvimmasta väristä, nimittäin punaisesta ja sinisestä. Violetti syntyy taistelussaan toisiaan vastaan: lämmin punainen syttyy kylmänsinisenä, kun taas syvä sininen sammuttaa punaisen tulen.

Violetti on mysteerinen väri, joka liittyy intuitioon ja tietoon. Lisäämällä huoneeseen violetteja elementtejä saat paremman muistin ja keskittymisen. Väri pyrkii stimuloimaan aivojen luovaa osaa, siksi violettia tulisi käyttää työtiloissa, joissa haetaan inspiraatiota.

Kuitutapetit - Purple Nebula ja Sermi - Bird on a Branch


Luonnollinen ja käytännöllinen sisustus

Muista, että harmonia liittyy myös mukavuuteen, ympäristötietoisuuteen ja toimivuuteen. On tärkeätä muistaa, että kotiisi hankittujen sisustustarvikkeiden tulisi olla ekologisia ja turvallisia.

FutoNotan tarjoamat sisustustarvikkeet ovat luonnollisia, turvallisia ja käytännöllisiä. Korkealaatuisten materiaalien ansiosta nämä tuotteet säilyttävät värinsä monien vuosien aikana.

Inspiroivasta blogistamme löydät useita ideoita kodin sisustuksesta harmonisella, käytännöllisellä ja ekologisella tavalla.

Seuraa meitä FacebookissaInstagramissaPinterestissä ja tilaa uutiskirjeemme saadaksesi lisää vinkkejä älykkääseen ja ympäristöystävälliseen sisustamiseen!

Previous post
Next post

Empty content. Please select category to preview