Mielenkiintoiset faktat kulmasohvista

Mielenkiintoiset faktat kulmasohvista

Sohvat kautta aikojen

Nykyään sohva löytyy joka kodista. Se on välttämätön osa modernia sisustusta, joten sohvan hankkiminen on erittäin tärkeää.

Mitä tarkoittaa sana “sohva”?

Alun perin sana "sohva" ei ollut yhteydessä pehmeisiin huonekaluihin. Farsissa sana "sohva" tarkoittaa "asiakirjoja", "muistiinpanoja". Aluksi tätä termiä käytettiin Persiassa ja arabimaissa osoittamaan eri valtionhallituksia ja toimistoja, joissa niitä asiakirjoja pidettiin.

Sohva - Ottomaanien valtakunnan hallitus

Keskiajalla "sohvalla" tarkoitettiin valtion asiakirjojen luetteloa.

Myöhemmin termi "sohva" alkoi olla käytössä Ottomaanien valtakunnalla ja tarkoitti hallitusten neuvostoa. Hallituksen jäsenet istuivat silloin pehmeillä tyynyillä. Sitten sohvaksi alettiin kutsua penkkiä istuintyynyillä.

Tämä pehmeä istuinkaluste muuttui nykyaikaisen sohvan prototyypiksi, jolla voisi istua ja jopa maata riippuen sohvan käyttäjän tittelistä ja asemasta. Roomalaisessa ja kreikkalaisessa kulttuurissa löytyy kuvia, joissa mies syö viinirypäleitä matalalla sohvalla maaten. Nämä sohvat oli tarkoitettu ainoastaan eliitille - vain eliitin jäsenillä oli oikeus vastaanottaa vieraita ja ottaa ruokaa maaten. 
 Haades ja Persefone

Kreikassa sohvan kaltaisia huonekaluja kutsuttiin "kappeleiksi" ja ne näyttivät penkiltä pyöristetyllä selkänojalla. Tällaisilla sohvilla oli niin korkeat jalat, että piti käyttää portaita istumaan sohvalle. Ajan myötä sohvan jalat kuitenkin lyhennettiin.

Sohvat länsimaissa

Euroopassa ensimmäiset pehmeät sohvat ilmestyivät ja kehittyivät 1700-luvulla. Alussa sohva koostui kovasta puupenkistä selkä- ja käsinojilla, myöhemmin penkki pehmustettiin. Sohvan pehmeänä täyteaineena käytettiin lampaanvillaa tai hevosenjouhta. Silloin sohvaa käytettiin istumapaikkana, kukaan ei maannut eikä nukkunut sohvalla.

Vuosikymmenten kuluessa sohvat nousivat suosioon ja niistä tuli tyylikkäämpiä ja mukavampia, ja täydennettiin tyynyillä kangasta tai nahkaa.                         

Ensin pehmeät sohvat näkyivät tyylikkäissä oleskelutiloissa, mutta 1800-luvun lopulla sohvahuonekalut eivät enää olleet rikkaiden etuoikeus.

1900-luvun alussa suunnittelu ja muoti alkoivat kehittyä, ja myös jokapäiväiset kalusteet muuttuivat. Nykyajan elämän rytmi johti asuntojen ulkonäön muutoksiin ja uusien huonekalujen syntymiseen. Sohvat yhdistettiin muihin kalusteisiin, kuten hyllyihin, peileihin ja kaappeihin, silloin syntyivät myös vuodesohvat.

Nykyäänkin on laaja valikoima sohvamalleja: tarjolla on 2- ja 3-istuttavia sohvia, vuodesohvia, suoria ja kulmasohvia. Viimeinen niistä ilmestyi Italiassa 1980-luvun puolivälissä.

Kulmasohvat keksittiin säästämään tilaa pienissä huoneistoissa ja kapeissa tiloissa.

Ajatuksena oli, että kulmasohvan avulla voisi hyödyntää kulma-aluetta, joka jäi usein käyttämättä. Käytännöllisiä kulmasohvia arvostettiin ja niistä tuli erottamaton osa sisustusta.

Kulmasohva on suunniteltu rakentamaan istuinkulma huoneeseen ja luomaan enemmän sisustusratkaisuja. Oikeaan paikkaan sijoitettu sohva auttaa hyödyntämään tilaa tehokkaammin. Kulmasohva ei ole pelkkä lisävuode tai mukava istuin, se on erinomainen keino suunnitella, järjestää ja säätää vapaata tilaa huoneessa.

Nykyään monet ihmiset investoivat kulmasohvaan sen toimivuuden ansiosta.

Vuodesohva Chico

Kulmasohvien edut

Kulmasohva vapauttaa tilaa, mikä tuntuu fiksulta, jos asut pienessä huoneistossa.

Sisustaminen kulmasohvalla on vanha ja hyvä keino koristella kulmat, jotka näyttävät olevan tiloja, joita muutoin ei käytetä missään mielessä.

Yleensä kulmasohvat sijoitetaan olohuoneeseen, eteiseen, keittiöön (erityisesti pieniin huoneistoihin), toimistojen vastaanotto- ja kokoushuoneisiin. Monet valitsevat kulmasohvan seuraavien ominaisuuksien ja etujen ansiosta:

• Tämä sohvamalli yhdistää useita huonekaluja: kahden tai kolmen istuttavan sohvan, vuodesohvan, sohvan rahilla ja jopa parisängyn
• Auttaa käyttää tehokkaasti niitä huoneiden osia, jotka yleensä jäävät käyttämättä
• Kulmasohva on tyylikäs sisustuselementti, jonka avulla saa muun muassa jakaa tehokkaasti huoneentilaa
• Kulmasohva näyttää uskomattoman tyylikkäältä ja kuvastaa samalla persoonallisuutta
• Kulmasohvalla on riittävästi paikkaa suuren perheen kaikille jäsenille  

Miten valitset hyvän kulmasohvan?

Sohva on usein kodin käytetyin ja näkyvin kaluste, joka määrittää tilan tyylin, siksi sen hankinta on tärkeä. Alla on muutamaa vinkkiä uuden sohvan hankintaan:

1. Sohvan koko ja paikka

Ajattele, mihin laitat kulmasohvan ja tarkista, että sille on riittävästi tilaa. Hyvä keino sijoittelun ja sohvan koon hahmottamisessa on teipata lattiaan alue sohvan mittojen mukaan, näin näet kalusteen todellisen koon ja ympärille jäävät kulkuväylät. Mikäli sohva tulee keskelle huonetta tilanjakajaksi, on tärkeää, että myös sohvan selusta on edustava.

2. Sohvan käyttötarkoitus

Mieti, kuinka monelle hengelle olet sohvaa hankkimassa, mihin tilaan ja tarkoitukseen. Divaani- ja kulmamalli on hyvä vaihtoehto, jos sitä suunnitellaan käyttää myös vuoteena. Myös muotokieli on tärkeää: sohva on yksi asunnon suurimmista ja pitkäikäisimmistä huonekaluista ja määrää helposti muiden kalusteiden tyylin.

Suosi siis yksinkertaista ja ajatonta mallia ja täydennä se tyylikkäällä sohvapöydällä ja mukavilla sohvatyynyillä.

3. Sohvan runko ja verhoilu.

Kiinnitä huomiota sohvan verhoiluun. Päällyskankaan pitäisi tuntua miellyttävältä ja mukavalta. Nykyään monet ovat etsimässä sohvamalleja orgaanisista luonnonmateriaaleista, mutta totuus on, että todella kestävä kangas sisältää polyesteria. Luonnonkuidut, kuten puuvilla ja pellava, ovat pehmeitä ja miellyttäviä mutta imevät helposti kosteutta ja likaa sekä kutistuvat pesussa keinokuituja helpommin. Materiaaleista kestäviä ja helppohoitoisia ovat erilaiset tekokuitu- ja sekoitekankaat.

Laadukkaan sohvan runko on massiivipuuta, joka ei ole painava, mutta kestävä ja ympäristöystävällinen.

Juuri nyt markkinoilla on monenlaisia ​​materiaaleja käytössä. Niiden, jotka pyrkivät vähentämään kemikaalien määrää kotona, on myös kiinnitettävä huomiota sohvan täytteeseen. On varmennettava, ettei täytemateriaali ole käsitelty palonestoaineella. Me Futonota.fi:laiset olemme sitä mieltä, että kannattaa investoida hyvään sohvaan laadukkaista materiaaleista.

Nyt meidän valikoimassa on 2 kulmasohvaa minimalistista tyyliä, jotka ovat futon vuodesohvat ja yhdistävät aasialaista tyyliä ja eurooppalaista muotoilua.

SENZA vuodesohva

Tanskalaisten suunnittelijoiden älykkäät mallit antavat sinulle erinomaiset mahdollisuudet. Jos otat kaksi SENZA sohvaa, saat kulmasohvan eli L-muotoisen sohvan. Lisäksi kahdesta sohvasta saat rakentaa pidemmän sohvan.

Tanskalaisen KARUP suunnittelema Senza futon vuodesohva tuntuu niin innovatiiviselta ja käytännölliseltä. Se koostuu paksusta ja mukavasta futonpatjasta ja kestävästä puurungosta ekologista FSC-sertifioitua massiivimäntyä.

Myytävänä on SENZA sohva ja SENZA rahi: yhdistämällä sohvan ja rahin saat divaanisohvan, yhdistämällä 2 sohvan saat ison kulmasohvan, joka muuntuu helposti parisängyksi.

Valitse sopivin vaihtoehto tarpeidesi ja toiveidesi mukaan.

Senza näyttää trendikkäältä ja soveltuu täydellisesti nykyaikaiseen sisustukseen!

CHICO vuodesohva

Kun Aasian motiivit täyttävät eurooppalaisen mallin, syntyy monikäyttöinen Chico. Tämä vuodesohva korostaa Zen-filosofian periaatteita. Tämä huonekalu koostuu 2 tatami-matosta, 2 futon-patjasta ja 4 sohvatyynystä. Yksinkertainen muotoilu ja helppokäyttöisyys ovat Chico vuodesohvan pääominaisuuksia.

Chico on valmis mukautumaan muuttuviin tarpeisiin. Vuodesohva, kulmasohva, parivuode ja tarvittaessa kaksi eri vuodetta samassa kalusteessa! Chico muuttaa muotonsa nopeasti ja helposti.

Tämä tyylikäs sohva tuntuu täysin oikealta isoissa juhlissa.

Mukavien futon patjojen verhoilumateriaali on kestävä puuvillasekoitekangas, joka on saatavana useissa väreissä. Tatami-matot on valmistettu riisioljesta.

Sohva sopii niille, jotka haluavat ilmaista itseään sisustuksen avulla ja haluavat luoda harmonisen ja toimivan kodin.

Jos haluat saada lisää inspiraatiota ja sisustussuunnitteluvinkkejä, olet tervetullut lukemaan meidän BLOGIA, johon me keräämme useita tietoja, ideoita ja kerromme älykkäistä kalusteista, tyylikkäästä sisustuksesta, tekstiileistä, kalusteiden materiaaleista ja nykyaikaisista sisustustrendeistä.

Seuraa meitä FacebookissaInstagramissaPinterestissä ja tilaa uutiskirjeemme saadaksesi lisää vinkkejä älykkääseen ja ympäristöystävälliseen sisustamiseen!

Previous post
Next post

Empty content. Please select category to preview