Taiteltava seinäke - salaperäinen sisustuselementti aasialaisella taustalla

Taiteltava seinäke - salaperäinen sisustuselementti aasialaisella taustalla

Sermi (tilanjakaja, taiteltava seinäke) on melko vanha keksintö, mutta nykyään sen suosio kasvaa koko maailmassa. Taitettavat seinäkkeet ovat olleet tunnettuja ja hyvin käytetty jo kauan sitten. Sermeillä on erilaiset käyttötarkoitukset, niitä voidaan käyttää sisustuksessa, sisä- ja ulkotiloissa, ikkunoiden varjona tai siirrettävänä seinämänä, joka jakaa tilaa kahdeksi eri asuintilaksi. Mutta palataan sermin historiaan.

Historia

Sermi on tilanjakaja, joka on perinteisesti rakennettu kolmesta tai useammasta osasta, jotka ovat kiinni toisissaan metallisaranoilla, jotka helpottavat kokoon taittamista, avaamista ja sermin siirtämistä.

Ensimmäiset taiteltavat seinäkkeet ilmestyivät Kiinassa, jossa he voittivat suosion Zhou-dynastian aikana. Kauniita huonetilaa jakavia seinäkkeitä käytettiin sekä ylellisissä palatseissa että tavallisen kansan taloissa. Kiinalaiset seinäkkeet koostuivat yleensä kolmesta paperilla tai kankaalla päällystetystä paneelista. Hienostuneimmat tilaa jakavat seinäkkeet peitettiin silkillä ja koristeltiin kuuluisien taiteilijoiden maalauksin.

    

Myöhemmin seinäkkeet tulivat Kiinasta Japaniin. Japanilaiset nauttivat taiteltavista seinäkkeistä - perinteisessä minimalistisessa sisustuksessaan tilanjakajasta tuli toiminnallinen ja koristeellinen sisustuselementti.

Tilanjakajat peitettiin loisteliain maalauksin. Rakennuksen eri tilat saatettiin koristella erilaisin luontoaihein.  Sermien maalaaminen on tullut tärkeä osa japanilaista taidetta.

Japanilainen sermi eli taiteltava seinäke koostui useimmiten 2, 6 tai 8 osasta, jokainen josta oli ristikkomainen puukehikko, johon on pingotettu kestävää riisipaperia.

Ensin maalaus tehtiin paperille ja sen jälkeen paperi kiinnitettiin puukehikkoon.

Tiesitkö, että japanilaisten koristeseinäkkeiden historiassa on salaisuuksia?

Tässä on muutama mielenkiintoista faktaa japanilaisista taittoseinäkkeistä, joissa on maalauksia.

  • Ensiksi Japanissa perinteisesti tehtiin kaiken ”alemmalla tasolla” eli periaatteessa lattialla, maalauksiakin tehtiin lattialla ja sitten nostettiin seinäkkeelle.
  • Toiseksi japanilainen seinäke on suunniteltu huoneeseen, jossa on hämärä, himmennetty ja hajallaan oleva valo.
  • Kolmanneksi, kun katsot koristeellisessa seinäkkeessä olevaa maalausta, suosittelemme katsomaan sitä oikealta vasemmalle.
  • Ja lopuksi älä unohda katsoa seinäkkeen toista puolta, jossa on yleensä toinen kuvio maalattu!

 

Lopulta koristeellisten tilanjakajien käyttö levisi Itä-Aasiassa ja Lähi-Idässä. Nämä väliseinät saivat omat erityiset kuviot ja itämaiset motiivit. Yleensä tällaiset huoneenjakajat tehtiin puusta. Nykyään puukalusteet näyttävät olevan tärkeä osa itämaista tyyliä. Ja esimerkiksi, kaiverretut intialaiset huoneenjakajat tiikkipuuta ovat todella ainutlaatuisia.

Sermi koristeellisenä sisustuselementtinä

Nykyaikaiset suunnittelijat luovat sisustukset, jossa on itämaisia ja aasialaisia yksityiskohtia, kuten tatami-mattoja, shoji-valaisimia, koristeellisia tyynyjä ja taiteltavia seinäkkeitä. Jos olet onnekas tapaamaan jossain alkuperäisessä vintage-tilassa jakajan perinteisillä lohikäärme-, tiikeri- tai pagodimotiiveilla ja jalostekivillä tai ainutlaatuisilla kiinalaisilla silkkipäällysteellä – jakajan, joka on täynnä merkitystä ja mielikuvitusta, uskalla innostua!

Äskettäin taiteltavat seinäkkeet palasivat moderniin sisustussuunnitteluun erinomaisten etujen ansiosta:

  • Saatavuus - Nykyään on melko helppo hankkia huoneenjakajia ja ne ovat saatavilla eri malleissa ja materiaaleissa.
  • Liikkuvuus - huoneenjakaja voidaan sijoittaa mihin tahansa, se sopii mihin tahansa huoneeseen, ja lisäksi se helposti siirtyy toiseen paikkaan tarvittaessa
  • Koristeellinen vaikutus – tarjolla on laaja valikoima pinnoitteita, tekstuureja, tyylisiä ja värillisiä ratkaisuja jokaiseen makuun ja sisustukseen
  • Toiminnallisuus - huoneenjakaja on monikäyttöinen ja voi muuntaa tiloja ja sitä voidaan käyttää sekä suuremmissa että pienissä huoneissa ja huoneistoissa.


(Kuvissa - Sermi - Impeccability of the Orchid, Sermi - Books of Paradise)

Perinteisesti taiteltavat seinäkkeet on suunniteltu jakamaan tilaa. Seinäkkeen käyttö tilanjakajana on kätevä tapa luoda uusia huoneita ja jakaa asuntoa eri toiminnallisiin osiin. Makuuhuoneessa sermin avulla voit piilottaa vaatekaapin ja luoda samalla romanttisen tunnelman. Lisäksi on viisasta kiinnittää koukkuja tai ripustimia vaatteilla seinäkkeelle.

Taiteltava seinäke toimii huonetilan serminä ja koristeellisena huonekaluna jakamaan suuri olohuone ruokahuoneeksi ja keittiöksi tai erottamaan kotitoimistonurkkauksen, jossa on PC ja paperisotkua, muusta huoneesta ja luoda rentouttavan Zen-lepoalueen. 


(Kuvassa on Sermi Alabastrine Grove)

Sermi on käytännöllinen ja universaalinen kaluste, jonka voit helposti siirtää toiseen paikkaan tai taittaa ja laittaa vaikka kaappiin tarvittaessa. Muuten, se ei ole mikään uusi keksintö, koska monta vuotta sitten japanilainen kimono roikkui shoji-seinäkkeellä.


(Kuvassa on Sermi Forest Lake)

Halutessasi voit tehdä sermistä henkilökohtaisemman version ripustamalla perheesi valokuvia. Oletko pitkään haaveillut maalauksesta tai haluat virkistää huonettasi väreillä? Hanki sopiva sermi suosikkiväreissä tai mukavalla motiivilla.

Yhä useammin erilaiset tilanjakajat esiintyvät sisustuslehdissä ja -blogeissa. Miksi?
Tilanjakaja:
1. On kaunis, tyylikäs ja moderni kaluste
2. muuttaa sisätilat hetkessä
3. ihanteellinen ratkaisu huoneen jakamiseen


(Kuvassa on Sermi - Rest)

Haluatko muuttaa sisustusta, mutta ymmärrät, ettet ole valmis kalliisiin kunnostustöihin ja suureen korjaukseen? Haluatko jakaa huoneen ilman lisäseinän rakentamista? Helpoin tapa tässä tapauksessa on jakaa huonetta sermillä, joka näyttää todelliselta taideteokselta. Sermi on hyvin edullinen tilanjakajaratkaisu, sen avulla voidaan jakaa huonetta ilman, että kattoon tai lattiaan tarvitsee tehdä muutoksia. Valitse tilanjakaja kuviolla, joka heijastaa persoonallisuuttasi, ja saat pienellä vaivalla uusittua kotisi ilmettä.

Korkean laadun ja kestävyyden ansiosta sermit toimivat monien vuosien ajan, ne ovat luotettavia, pestäviä ja lisäävät tyyliä sisustukseen. Koristesermi on erinomainen sisustuselementti, joka voi merkittävästi muuttaa sisustusta. Huoneenjakajan avulla voit luoda sisustuksen tietyn aikakauden hengessä: valitsemalla oikean tyylin, motiivin ja tekniikan.

Tilaa koristesermi ainutlaatuisilla motiiveilla ja kestävällä rungolla. Me futonota.fi tarjoamme laajan valikoiman koristeellisia taiteltavia seinäkkeitä, jonka valmistaja on saksalainen firma Bimago.


(Kuvassa on Sermi - Concrete Geometry)

Pitää kuitenkin muistaa, että tilanjakajat tulivat meille Japanista ja perinteisesti ne tehtiin puukehikosta ja riisipaperista. Halutessasi luoda perinteisen huoneen japanilaiseen tyyliin käytä klassisia Shoji-seinäkkeitä. Valitse sopiva malli meidän valikoimasta: meillä tarjolla on myös klassisia malleja valmistajalta Cinius. Klassinen sermi on valmistettu luonnollisista, ympäristöystävällisistä materiaaleista. Se ei vaadi asennusta, se on helppo siirtää ja taittaa kokoon.


(Kuvissa - SHOJI DOUBLE CROSS tilanjakaja ja SHOJI CHERRY BLOSSOM tilanjakaja)

On klassisia malleja ilman mitään kuvioita ja motiiveja ja on olemassa malleja kukkamotiiveilla. Seinäke on valmistettu mäntyrakenteesta, joka on vahva, mutta toisaalta kevyt. Riisipaperi antaa suodatettua valoa ja samaan aikaan toimii verhona. Kaksinkertaiset saranat antavat vapautta taivuttamaan paneeleja molempiin suuntiin.

Sermi ei ole ainutlaatuinen yksinään, vaan se toimii parhaiten muiden sisustuselementtien, kuten rullaverhojen, rullataulujen ja lamppujen kanssa. Jos haluat tilata huonejakajan, mutta sinulla on epäilyksiä tai kysymyksiä, ota yhteyttä sähköpostitse info@futonota.fi ja me yhdessä löydämme sopivan mallin!

Jos haluat saada lisää inspiraatiota ja sisustussuunnitteluvinkkejä, olet tervetullut lukemaan meidän BLOGIA, johon me keräämme useita tietoja, ideoita ja kerromme älykkäistä kalusteista, tyylikkäästä sisustuksesta, tekstiileistä, kalusteiden materiaaleista ja nykyaikaisista sisustustrendeistä.

 

Seuraa meitä FacebookissaInstagramissaPinterestissä ja tilaa uutiskirjeemme saadaksesi lisää vinkkejä älykkääseen ja ympäristöystävälliseen sisustamiseen!

 

Previous post
Next post

Empty content. Please select category to preview