Futon patjat: muinainen perinne nykymaailmassa

Futon patjat: muinainen perinne nykymaailmassa

Olemme tottuneet käyttämään mukavia ja hyödyllisiä tuotteita ja ideoita elämässä. Se koskee myös jokapäiväistä elämää ja perusasioita. Patja ja vuode ovat niitä tuotteita, jota käytämme joka päivä. Futon patja ei ole tavallinen patja. Se on tullut Aasiasta ja on voittanut markkinat käytettävyyden, joustavuuden ja ainutlaatuisen ilmeen ansiosta.

Historia. Itämaiset juuret

Futon patjat perustuvat alun perin japanilaisiin nukkumatiloihin, jotka koostuivat perinteisesti tatami-pohjasta (joka on valmistettu riisioljista) patjasta sekä peitosta ja tyynystä, joissa on vaihtelevia täyteaineita (kaikkea kangaspalasta kuivattuihin lehtiin). Ja vaikka tämä ei tarjonnut koko maailman ylellisyyttä, futon patjat ja sellaiset sängyt olivat yhteisiä kaikille luokille, köyhistä rikkaisiin.

Nykyään sinun ei tarvitse olla samurai tai japanilainen keisari nukkuaksesi futonpatjalla, ja sinun ei tarvitse käytä futoneja, jotka ovat täynnä kuivattuja lehtiä. Sen sijaan olemme tutkineet eri materiaalien ominaisuuksia ja valinneet ne, jotka vastaavat perinnettä nykyaikaisella tekniikalla, ja olemme tehneet valikoiman futoneja, jotka kunnioittavat niiden vaatimattomia lähtökohtia. Esimerkiksi WINTER-SUMMER futon patja luomupuuvillapäällisellä, joka koostuu neljästä kerroksesta villaa, neljästä kerroksesta kookoskuitua, ja neljästä kerroksesta puuvillaa, jolloin saadaan kova futonpatja, jossa on hyvä nukkua joka päivä.

WINTER-SUMMER futon patja luomupuuvillapäällisellä

Kun on mainittu yllä, nyt on olemassa monia futoneita, joiden joukosta saa valita. Me tarjoamme patjoja eri kovuusasteissa ja koossa ja eri täytteellä - joten futon patjan valinta on melkein yhtä vaikeaa kuin tavallisen patjan valinta. Meidän artikkelissa Mikä futon oikeastaan on? on tietoja, jotka auttavat tekemään ostopäätöksen. Joten emme toista itseämme, mieluummin puhutaan siitä, mikä on ainutlaatuisempaa tämän tyyppisille patjoille.

Käytännölliset erot

Ensisijainen ja suurin ero futon patjan ja klassisemman patjan välillä tässä yhteydessä on tietysti se, että futon tarjoaa enemmän toimintoja kuin tavallinen patja. Perinteisesti japanilaiset viettivät paljon aikaa lattialla, koska tuolit ja korkeat pöydät eivät olleet yleisiä Kaukoidässä. Siksi futoneita käytettiin usein istuinmattoina, ja futonia voidaan usein käyttää joustavampana vaihtoehtona sohvalle, taitettavalle tuolille tai nojatuolille. Lyhyesti sanottuna, se antaa paljon enemmän vapautta kuin kiinteä patja.

Tämän lisäksi futon on tehokas, ja monet sanovat, luo hiukan tyylikkäämpi uni odottamattomille yövieraille kuin pelkkä tavallisen patjan vetäminen pois. Tuo myös muutama tatamimatto, ja majoitus säästyy. Tämän voit myös tehdä, jos sinulla on vähän tilaa ja haluat vain maksimoida sen muuttamalla tavallisen nukkumatilan sohvaksi, joka vie vain puolet tilasta, tai puhdistamalla patjan kokonaan.

TRADITIONAL futon patja luomupuuvillapäällisellä vuodesohvana

Tästä huolimatta on syytä mainita, että japanilaiset lattiat 1300-luvulla olivat hieman erilaisia ​​kuin lattiat, jotka ovat nykyhuoneissa. Joten jos päätät käyttää futon patjaasi ensisijaisena nukkumapaikkana, olisi syytä investoida sängyn runkoon eli alustaan, jolle futon saa laittaa.

Lyhyesti sanottuna, futon patjat tarjoavat tehokkaan vaihtoehdon sekä sängylle että vuodesohvalle, jotta ne voidaan käyttää sekä vuoteena että sohvana tai tarvittaessa rullata ja pistää kaappiin, mikä puolestaan ​​on kullan arvoinen pienemmissä kodeissa.

Sisustus ja minimalismi

Mitä usein kritisoidaan futon patjojen ja muiden japanilaisen sisustuksen elementtien kanssa (muutama poikkeus lukuun ottamatta - esimerkiksi sermit on niin kauan sitten integroitu eurooppalaiseen sisustussuunnitteluun, että tuskin muistamme mistä ne alun perin ovat tulleet), on se, että futon patja tai matala sänkyrunko edellyttää minimalistista ja itämaista tyyliä sisustuksessa. Tästä me olemme eri mieltä, mikä johtuu jälleen patjojen joustavuudesta. Tietenkin, jos makuuhuoneessa on futon sänky, pari matalaa yöpöytää vieressä ja mieluiten ikebana, joka heittää varjoja puhtaalle seinälle, kun aurinko paistaa ikkunaan, on tietysti ainutlaatuinen kokemus - mutta koska elämme maailmassa, jossa kulttuurit ja niiden estetiikka virtaavat toisiinsa, ei ole mitään vikaa olla vähän luova. Futonpatja voidaan laittaa korkealle sänkyrungolle, joka antaa hyvän nukkumiskokemuksen ja eroaa japanilaisesta estetiikasta. Samalla patja helposti muuttuu sohvaksi, joka sopii perinteisimpiin sisätiloihin.


ELITE COMFORT futon patja

Lyhyesti sanottuna voimme väittää, että futon sopii useimpiin koteihin, se on tyylikäs ja mukava sisustuselementti isolla määrällä toimintoja. 

Tarvikkeet - mitä tarvitset?

Futonpatja on melko yksinkertainen. On tietysti asioita, jotka täytyy tuoda, mutta vain sängyn runko tai tatami on välttämätöntä, jotta futonpatjasi antaisi täyden potentiaalinsa. Voimme kuitenkin mainita myös, että perinteisesti japanilainen sänky koostui tatamista, patjasta (jota tässä artikkelissa kutsutaan futoniksi), perinteisestä huovasta, jota suosittelemme vaihtamaan lämpimään, mutta hengittävään peittoon, joten voit tuntea olosi mukavaksi sekä lämpiminä kesäiltoina että koko Suomen talven aikana, sekä tyynyssä, jonka suosittelemme valitsemaan henkilökohtaisten mieltymystesi perusteella. Muut lisätarvikkeet keskittyvät enemmän estetiikkaan ja riippuvat siten futonpatjan käyttötavasta - sänkynä tai sohvana.

Yhteenveto: onko futon juuri sinulle sopiva? Kyllä!

Mutta jätetään vitsit sivuun - futonpatja on se, jota suosittelemme ainakin harkitsemaan ennen kuin kukaan menee hakemaan jotain uutta. Joustavuus, nukkumismukavuus ja ainutlaatuinen ulkonäkö tekevät futonpatjasta sen tuotteen, jota voidaan käyttää useimmissa kodeissa, joko ensisijaisena vuoteena tai varavuoteena vieraille. Etsimme silti pienen varoituksen - jos ostat futonin ja tatamimaton varavuodeksi ja testaat ne pari kertaa, tavallinen sänkysi ei enää voi houkutella sinua. Sinua on varoitettu!

Jos haluat saada lisää inspiraatiota ja sisustussuunnitteluvinkkejä, olet tervetullut lukemaan meidän BLOGIA, johon me keräämme useita tietoja, ideoita ja kerromme älykkäistä kalusteista, tyylikkäästä sisustuksesta, tekstiileistä, kalusteiden materiaaleista ja nykyaikaisista sisustustrendeistä.

Seuraa meitä FacebookissaInstagramissaPinterestissä ja tilaa uutiskirjeemme saadaksesi lisää vinkkejä älykkääseen ja ympäristöystävälliseen sisustamiseen!

Previous post
Next post

Empty content. Please select category to preview